Webinar Prikkelverwerking en dyspraxie bij autisme

Cursusduur: 2,5 uur
Niveau: HBO/WO
Docenten: Anneke Groot
Deelnameprijs : 125,00
Neurospeciale kinderen en jongeren begrijpen en begeleiden

Neurospeciale kinderen (kinderen met ASS, AD(H)D, DCD) zijn moeilijk stuurbaar, maken contact op hun voorwaarden, zijn snel overprikkeld, bewegen veel of blijven juist hangen. Ze reageren sociaal niet passend en worden daarom vaak cognitief onder- of overschat. Dat kan leiden tot grote problemen in de opvoeding, de begeleiding en op school.

In dit webinar vertelt Anneke Groot over het gedrag van kinderen en jongeren met autisme. Veel van het gedrag is de communicatie van onderliggende problemen met prikkelverwerking en dyspraxie. Zo kan het zijn dat een kind niet reageert op wat je van hem vraagt, niet omdat hij lui is of geen zin heeft, maar omdat hij meer tijd nodig heeft om zichzelf te organiseren. De impact op de ontwikkeling van de executieve functies, de communicatie, de cognitieve en het sociale inzicht komen aan bod. Het perspectief en de beleving van de kinderen staan hierin centraal.

We gaan aan de slag met een aantal praktische bouwstenen en handvatten om beter af te stemmen op die onderliggende problemen. Dit resulteert in minder stress voor de kinderen en meer mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling.

Programma

13:00Inloop waiting room
13:25Intro door host van Logavak
13:30Autisme, prikkelverwerking en dyspraxie
14:20Vragen deelnemers
14:30Pauze
14:40Impact op cognitie, executieve functies, communicatie en sociaal inzicht 
15:40Vragen deelnemers 
15:55Afsluitronde
16:00Einde

Doelgroep

Iedereen die met deze kinderen en jongeren werkt, zoals jeugd- en gezinsprofessionals, (ortho)pedagogen, (gz-)psychologen, ib’ers en leerkrachten (speciaal) onderwijs.

Literatuur

GRATIS bij deelname
Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden
Prikkelverwerking, lichaamsgevoel, dyspraxie en executieve functies bij ASS, AD(H)D, DCD
Anneke Groot
t.w.v. € 28,50

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Abonneekorting:
WTA-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.

Aanbod

Aanvang Locatie
Er is momenteel geen aanbod voor dit onderwerp.