Webinar: De wondere wereld van Participatief Actieonderzoek

Cursusduur: 2 uur
Docenten: Madelon Eelderink
Deelnameprijs : 95,00
Incompany aanvraag
Participatief Actieonderzoek (PAO) is een benadering die mensen in staat stelt met elkaar complexe problemen in hun dagelijks (werk)leven aan te pakken op een manier die bij hen past. Er doen vele definities van Participatief Actieonderzoek de ronde en het is niet altijd duidelijk: wat kúnnen we nou echt met PAO? Zelf ontdekte ik de kracht van PAO in 2008 in een klein bergdorp in Guatemala en vroeg me toen af waarom we dit niet massaal toepassen op allerlei complexe problemen. Sindsdien pas ik het wereldwijd toe op zeer uiteenlopende onderwerpen, met resultaten die me nog iedere keer verbazen. Maar is het ook iets voor jou, bijvoorbeeld om toe te passen in jouw werkveld? Wat moet je kennen en kunnen om een PAOer te zijn? Dat gaan we samen onderzoeken in dit webinar.

Bent u al bezig met PAO en zoekt u in deze tijd naar alternatieve mogelijkheden om uw PAO uit te kunnen uitvoeren en/of voortzetten? Dan is dit webinar meer geschikt voor u. 

Programma

13.00 uur – Aanvang 
13.15 uur – Deel 1: De kracht van PAO – basisprincipes
Ik neem je mee in de wondere wereld van Participatief Actieonderzoek aan de hand van een casus. Samen distilleren we hier de basisprincipes uit.
13.45 uur – Deel 2: Wat moet je kennen en kunnen om een PAOer te zijn?
Aan de hand van de ‘7Senses’ ontdekken we wat je moet kennen en kunnen om een PAOer te zijn.
14.00 uur – Pauze
14.10 uur – Deel 3: De test: Past PAO bij jou? 
Aan de hand van een online test ga je na of PAO iets voor je is.  
14.40 uur – Q&A
15.00 uur – Einde

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor mensen met weinig tot geen ervaring met Participatief Actieonderzoek; die de methode willen leren kennen en voor zichzelf willen uitvinden of het iets voor hen is om toe te passen in hun werkveld.

Leerdoelen

  • Kennismaking met Participatief Actieonderzoek;
  • Inzicht in wat je moet kennen en kunnen om een PAO'er te zijn;
  • Inzicht in de mate waarin PAO bij je past.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.