Madelon Eelderink

Madelon Eelderink is oprichter van 7Senses (2013) en gespecialiseerd in Participatory Action Research (PAR, actieonderzoek). Met 7Senses streeft ze naar het versneld behalen van de Sustainable Development Goals door diverse belanghebbenden rondom een vraagstuk op een andere manier met elkaar te laten samenwerken. Met PAR faciliteert zij de ‘community-up’ co-creatie van innovaties en oplossingen die passen bij de doelen en behoeften van alle belanghebbenden. 

Haar fascinatie voor en ambities met PAR zijn ontstaan uit haar actieonderzoek in een afgelegen dorp in Guatemala naar (preventie van) kindersterfte, voor haar afstuderen International Public Health aan de VU in Amsterdam. Met lokale middelen wisten belanghebbenden dit complexe probleem aan te pakken en ontstond er lokaal een bijzondere, duurzame samenwerking die ook op andere domeinen tot mooie resultaten leidde.

Sinds 2013 voeren Madelon en haar team wereldwijd actieonderzoek uit op diverse onderwerpen, zoals armoede, onderwijs, natuurbescherming en volksgezondheid en begeleidt zij actieonderzoekers in diverse landen. Ook in Nederland voert zij met haar team actieonderzoek uit en begeleidt zij zulke trajecten, met name in de gezondheidszorg, het sociale domein en de energiesector. 

Momenteel voert Madelon een PhD-traject uit voor de Universiteit Utrecht op de werkwijze en het effect van PAR in sociaal-ecologische systemen.

Aankomende cursussen van Madelon Eelderink

Titel Aanvang Locatie
Cursus Participatief Actieonderzoek 11 september 2024 Logavak - Utrecht

Overige cursussen van Madelon Eelderink

Titel
Webinar: De wondere wereld van Participatief Actieonderzoek
Webinar Participatief Actieonderzoek: naar een concreet actieplan met Mural