Webinar Snelle effectieve traumatherapieën

Aanvangsdatum: 14 maart 2024
Locatie: Logavak Online
Cursusduur: 2,5 uur
Niveau: HBO/WO
Docenten: Carien Karsten
Deelnameprijs: 125,00
Inschrijven
Contact over deze cursus
Op neurobiologie en hersenwerking gebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Zo heeft EMDR eind vorige eeuw voor traumabehandeling veel in gang gezet. Inmiddels zijn er echter nog weer snellere, effectieve traumatherapieën. Tijdens het webinar bespreekt Carien Karsten de achtergrond en toepassing van deze nieuwe traumatherapieën zoals EMDR 2.0, HAT, Woosh-techniek en Flash 2.0.

Flash 2.0 is, net als EMDR, een effectieve manier om traumatische herinneringen van hun emotionele lading te ontdoen. Het werkt goed bij (complexe) trauma’s en angsten. Cliënten waarbij nare herinneringen niet vervagen met EMDR blijken wel baat te hebben bij Flash 2.0. Deze praktijkervaring wordt nu wetenschappelijk onderzocht.

Zij zal laten zien hoe de nieuwste inzichten op het gebied van hersenonderzoek en neurobiologie helpen om trauma’s sneller en effectief te identificeren en te behandelen. Het gaat onder andere over de verschillende manieren waarop je het werkgeheugen kunt belasten om ingesleten herinneringen van betekenis te doen veranderen. En over de manier waarop je als therapeut gebruik kunt maken van de subliminale (net onder de grens van het bewustzijn) werking van het geheugen. Het laatste is vooral van belang bij cliënten met weerstand of dissociatie.

Programma

13:00Inloop waiting room
13:30Intro door host Logavak

DEEL 1
13:35De Window of tolerance en snelle traumatherapie
De Window of tolerance neemt af bij chronische stress en traumatisering. Inzichten vanuit hechtingstheorie en werking van het geheugen kunnen helpen om de Window of tolerance te vergroten. Demonstratie van het verband tussen neurobiologische inzichten en de snelle traumatherapieën.
14:05Pauze
14:15Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
Voorbeelden van de nieuwe traumatherapieën, indicatie wanneer welke te gebruiken, en korte oefeningen om vertrouwd te raken met de werkwijze. Bij het oefenen met de Flash 2.0-techniek en EMDR 2.0 kunnen deelnemers werken met eigen herinneringen, zonder deze te hoeven delen (blind to therapist).
15:00Pauze

DEEL 2
15:10Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
16:00Discussie en vragen uit het publiek
16:15Afsluiting

Doelgroep

(Gz-)Psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, psychosomatische fysiotherapeuten, professionele hulpverleners en coaches.

Literatuur

GRATIS bij deelname
Hoe swipe je een trauma weg?
Snelle traumatherapieën zoals Flash, EMDR 2.0 en HAT
Carien Karsten
t.w.v. € 26,-

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie goedgekeurd door Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):

CategoriePunten
K&J/OG herregistratie2,5
KJ opleiding - behandeling5
KJ opleiding - diagnostiek0,5

Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) zijn verkregen met goedkeuring van NIP/NVO. Deelnemers kunnen met een certificaat van deelname accreditatiepunten opvragen via hun persoonlijk online SKJ-dossier.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Abonneekorting:
Sozio-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.

Aanbod

Aanvang Locatie
14-03-2024 Logavak Online Inschrijven Meer informatie