Webinar Herstelondersteunende Zorg

Cursusduur: 3 uur
Niveau: HBO
Docenten: Joyce Langedijk | Marvin Scheffer
Deelnameprijs : 129,00
Incompany aanvraag
Herstelondersteunend werken is steeds meer de standaard. Hoop en optimisme zijn daarbij belangrijke kenmerken. Maar hoe draag je dit uit? Hoe maak je gebruik van een steunend netwerk en hoe versterk je de eigen regie van de cliënt? Op welke manier kun je de ervaringskennis omhoog halen en benutten?

In het webinar gaat Joyce Langedijk in op praktische handvatten voor het bevorderen van herstel. Alle deelnemers ontvangen ook een exemplaar van haar Praktijkboek Herstelondersteunende zorg. Verder gaat Joyce samen met ervaringsdeskundige Marvin Scheffer in op de gestelde vragen van deelnemers. In het tweede gedeelte van het webinar komt aan bod wat nodig is voor goede werkrelaties. Het is als professional essentieel om toegelaten te worden in mensen hun leven en om ze te kunnen helpen in hun persoonlijke proces.

Dit webinar is een mix van theorie en praktijk vanuit zowel hulpverleners- als cliëntenperspectief. Het is bedoeld voor iedereen die (weer) even stil wil staan bij zijn of haar eigen handelen en die zichzelf wil verbeteren in zijn of haar werk met mensen die ondersteuning krijgen in hun persoonlijke herstelproces. 

Programma

13.00Inloop waiting room
13.25Intro door host van Logavak
13.30Introductie

DEEL 1
13.40Kenmerken herstelondersteunende zorg
In het eerste deel zullen de kenmerken van herstelondersteunende zorg besproken worden: wat houdt het in, waarom zijn ze van belang en wat levert het op?
14.25Vragen deelnemers
14.40Pauze
DEEL 2
14.55Een goede herstelondersteunende werkrelatie
In het tweede deel zal ingegaan worden op wat een goede herstelondersteunende werkrelatie vraagt, welke stappen zijn essentieel en wie betrek je erbij.
Ruimte voor interactie 
15.45Vragen en discussie
16:00Einde

Doelgroep

Dit webinar is een mix van theorie en praktijk vanuit zowel hulpverleners- als cliëntenperspectief. Het is voor iedereen die (weer) even stil wil staan bij zijn of haar eigen handelen en die zichzelf wil verbeteren in zijn of haar werk met mensen die ondersteuning krijgen in hun persoonlijke herstelproces.


Vooropleiding

HBO-niveau

Leerdoelen

Na dit webinar bent u op de hoogte:
-  van de kenmerken van herstelondersteunende zorg en heeft u tools deze toe te passen in uw eigen dagelijkse werk
-  van de wijze waarop u een herstelondersteunende werkrelatie kunt aangaan en heeft u handvatten dit toe te passen in het contact met uw cliënten

Literatuur

GRATIS bij deelname
Praktijkboek herstelondersteunende zorg (4e druk 2023)
Joyce Langedijk
t.w.v. € 32,90

Accreditatie

Voor dit webinar is vooraf geen accreditatie aangevraagd. Bij al onze bijeenkomsten (online en fysiek) kunt u een certificaat van deelname ontvangen voor eigen administratie.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Abonneekorting
Sozio-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (info@logavak.nl) of bellen (020-6227795 of 020-3203364).