Patricia Broos

Patricia Broos- van Mourik volgde de opleiding tot A verpleegkundige in Utrecht. Voor de specialisatie tot IC verpleegkundige maakte zij de overstap naar het AMC in Amsterdam. 
Na ruim tien jaar in de ziekenhuiszorg wilde ze haar horizon verbreden.Een functie bij een farmaceutisch bedrijf, was de start van haar interesse in de wondzorg. 

Na vier jaar verruilde zij de commercie voor de, toen nieuwe functie van coördinator decubitus en wondzorg in het AMC. Hierin was ze, samen met twee wondconsulenten onder andere verantwoordelijk voor: de scholing van artsen en verpleegkundigen, het aanleveren van cijfers, de prestatie indicatoren, het initiëren en implementeren van onderzoek en inkooptrajecten.

In 2010 startte Patricia met de Master Zorgtraject Ontwerp (MZO) die ze geheel wijdde aan de wondzorg; finance, kennismanagement en veranderkunde. Een cursus healthcare entrepreneurship bij Nijenrode en het vinden van het perfecte maatje, leidde tot de start van Wond&ZO. 
Als mede-eigenaar van Wond&ZO kan ze haar brede kennis delen en zo een bijdrage leveren aan betere kwaliteit van (wond)zorg. Dat is waar ze vol enthousiasme voor gaat, kwaliteit van zorg met de patiënt als middelpunt.