Jocelyn Weimar

Jocelyn’s motto:  “conflicten heb je in het leven nodig, omdat daarin je uitdagingen en antwoorden liggen”, loopt als een rode draad door haar werk.

Jocelyn Weimar is sinds 2000 een actief mediator (MfN-register- & rechtbankmediator) tot 2016. Thans richt zij zich meer op het ontwikkelen van nieuwe / andere vormen om met conflicten om te gaan. 

Jocelyn is trainer bij Medling en schrijfster van een aantal boeken rondom conflicthantering, waarbij zij zich met name verdiept in de onderliggende problematieken binnen relaties zowel bij koppels als in het bedrijfsleven en binnen het onderwijs.  

Zij gaat uit van de gedachte dat de diepere oorsprong van een conflict in onszelf bevindt en een ‘weg’ naar de buitenwereld zoekt om uiting te geven aan de ontstane disbalans. Dit inzicht leert ons wat er innerlijk plaatsvindt, welke overtuigingen een rol spelen en hoe onze eigen wandel en handel ons leven bepaalt. 

Centraal staan vragen zoals “wie wil je eigenlijk zijn en wat weerhoud jou om je als zodanig neer te zetten? en hoe kun je op een positieve wijze bijdragen binnen het team, waarbij je je authenticiteit kunt benutten? ” inspireren haar om telkens op zoek te gaan naar nieuwe methodieken om sneller en effectiever verborgen/onderliggende issues boven water te krijgen.

Het boek ‘De Conflictloods” is het recente boek dat zij samen met Lianne van Lith schreef.