Jan Dirk van Abshoven

Jan Dirk van Abshoven

Ik ben ruim 12 jaar actief als Gordon®-trainer en heb een een eigen trainers- en coachingspraktijk in Amsterdam. Ik heb in de loop der jaren extra trainerslicenties behaald om mij verder te bekwamen op het gebied van trainen van communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit.

Ik heb daarnaast jarenlang een tangotijdschrift uitgegeven, tot ik eind 2015 besloot om mij volledig toe te leggen op mijn passie, het geven van Gordon®-trainingen en coaching. Ik ben een fervent tangodanser en tot de geboorte van mijn zoon heb ik ook een jaar of zes tango-dansles gegeven in binnen- en buitenland. Mijn kennis van het non-verbale communiceren – dat tango is – zet ik met veel plezier in bij mijn trainingen.

Naast de trainingen voor ouders en medewerkers in de kinderopvang, ontwikkel ik trainingen voor het bedrijfsleven op het gebied van effectieve communicatie (voor teams, leidinggevenden).

Deelnemers noemen mij vaak in een adem inspirerend en nuchter. Ik ben zelf erg geïnspireerd door de theorie van Gordon maar laat graag iedereen zijn of haar eigen oordeel. Ik geef eigen voorbeelden zodat deelnemers het niet alleen begrijpen maar ook echt voelen. Mijn doel is tenslotte dat mensen het geleerde meteen in praktijk kunnen brengen en direct het effect daarvan kunnen zien. Dat inspireert deelnemers nu eenmaal nog veel meer, net zoals dat het bij mij deed en nog steeds doet. 

Ik ben geautoriseerd Gordon® trainer voor:
- Kinderopvang 
- Effectief Leidinggeven
- Ouders | Opvoeding
- Coaching

Overige cursussen van Jan Dirk van Abshoven

Titel
Communicatie Training Effectief Communiceren in de Kinderopvang