Jaco de Rapper

Drs. Jaco de Rapper (1963) is gedragswetenschapper, organisatie andragoog en systeemtherapeut. Hij is vanaf 2004 directeur (DGA) van Optend b.v. Van 1990 tot 2004 heeft hij in het HBO gewerkt als docent en manager. Hij begeleidt al jaren organisaties in verandering zowel inhoudelijk als procesmatig.  Jaco de Rapper geeft ruim 20 jaar communicatietrainingen in de gezondheidszorg. Hij begeleidt vakgroepen en maatschappen en traint leden van IFMS commissies. Daarnaast geeft hij scholing en coaching voor Raden van Bestuur, Directies en Managers, individueel en in groepsverband.

Hij is in Nederland één van de verspreiders van de Contextuele Benadering, het gedachtegoed van wijlen prof. Nagy  in bedrijfsleven, onderwijs, hulp- en dienstverlening. Bestuurlijke ervaring heeft hij opgedaan als voorzitter van het bestuur van de Stichting Jongeren en Seksualiteit.
Zijn meerzijdige partijdigheid, scherp analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden maken hem tot veelgevraagd inleider, adviseur, coach, trainer en begeleider in complexe situaties.
 
Onder zijn redactie verschenen in 2007 en 2009 twee bundels ‘In contextueel perspectief I en II’. In mei 2013 is het ‘Face to faceboek, maak je persoonlijk businessplan’ verschenen dat hij samen met co-auteur Birgitta van Loon heeft geschreven

Overige cursussen van Jaco de Rapper

Titel
Introductie systeemgericht werken
Leergang Systeemgericht werken: De contextuele benadering
Contextuele interventies in de huisartsenpraktijk
Contextuele interventies in de huisartsenpraktijk - Avondcursus
Gesprekstraining voor IFMS: technieken en vaardigheden
Contextueel Leiderschap: Introductie in contextueel leiding geven