Enny Versteeg

Enny Versteeg (1962) is werkzaam als psychosomatiektherapeut in de eerstelijnsgezondheidszorg en als docent psychosomatiek aan de Hogeschool Utrecht en de huisartsopleiding van het VUmc, dependance  Twente.
Tevens geeft ze nascholing aan psychosomatisch fysio- en oefentherapeuten. Zij is gespecialiseerd in een gericht oorzakelijke behandeling van mensen met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK), klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Door een combinatie van
gerichte gesprekken en interventies, weet zij de link te leggen tussen de lichamelijke klachten en onderliggende psychologische oorzaken en onderhoudende factoren. Daarmee slaat ze de brug tussen  lichaam en geest. De praktijk laat zien dat bij het aanpakken van oorzakelijke en onderhoudende factoren, de lichamelijke klachten verdwijnen. Deze integrale aanpak van SOLK problematiek is gebaseerd op haar opleidingen in de psychosomatische oefentherapie, psychosomatische fysiotherapie, werkstress & arbeidscounseling en MA Psychologie, met specialisatie SOLK. Vanuit deze achtergrond weet zij praktijk en wetenschap op heldere wijze te verbinden.

Kenmerkend voor Enny in de rol van docent, zijn haarvlotte presentatie, helderheid, humor en voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk als therapeut. 

Overige cursussen van Enny Versteeg

Titel
SOLK gericht oorzakelijk behandelen