Webinar Trauma: Herstel in eigen hand

Aanvangsdatum: 05 september 2024
Locatie: Logavak Online
Cursusduur: 2 uur
Niveau: HBO/WO
Docenten: Anneke Vinke
Deelnameprijs: 139,00
Inschrijven
Contact over deze cursus
Parallel en/of voorafgaand aan traumabehandeling is het zinvol om cliënten concrete handvatten te geven om hun eigen herstelproces te bevorderen en in eigen hand te nemen. Daarom ligt in dit webinar de nadruk op de hulpmiddelen die cliënten zélf in kunnen zetten om traumaherstel te bevorderen.

Het gedachtegoed van psychotherapeute Babette Rothschild staat centraal in dit webinar waarin, naast achtergrond informatie over trauma en trauma-reacties, vooral aandacht geschonken wordt aan haar 8 sleutels tot veilig trauma herstel. Gezond verstand is leidend. Pasklare antwoorden zijn er niet maar wel 8 sleutels, tips en trucs waarmee professionals hun cliënten als voorbereiding of ondersteuning van traumabehandeling kunnen helpen hun eigen weg te vinden en het leven van alledag weer op te pakken. We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!

In het webinar krijg je een verfrissende kijk op wat er wel kan als iemand een trauma heeft meegemaakt met vooral de boodschap de cliënt te helpen dicht bij zichzelf te blijven. We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.

Programma

13:00Inloop meeting room
13:25Intro door host van Logavak
13:30Opening Anneke Vinke
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
DEEL 1
13:35Trauma en trauma reacties
Achtergrondinformatie over trauma en trauma-reacties.
14:008 sleutels tot veilig trauma herstel 
We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!
14:30Pauze
DEEL 2
14:458 sleutels tot veilig trauma herstel - deel 2
We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.
15:30Vragen en discussie met de zaal
15:45Afsluiting

Doelgroep

Psychologen, alle hulpverleners die werken met mensen met een trauma als maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgenden, poh-ggz, verpleegkundigen in ziekenhuizen en verzorgingshuizen en andere therapeuten.

Literatuur

GRATIS bij deelname
Trauma: herstel in eigen hand
8 sleutels om je leven te herwinnen
Babette Rothschild
t.w.v. € 27,00

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie is aangevraagd bij Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG).

Accreditatiepunten voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO. Deelnemers kunnen met een certificaat van deelname accreditatiepunten opvragen via hun persoonlijk online SKJ-dossier.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Abonneekorting
Sozio-abonnees krijgen 10 euro korting op het deelnametarief! Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dient u uw abonneenummer bij de opmerkingen in het inschrijfformulier te vermelden.

Aanbod

Aanvang Locatie
05-09-2024 Logavak Online Inschrijven Meer informatie