Introductiedag Gedragsanalyse bij kinderen

Cursusduur: 1 dag
Niveau: HBO werk- en denkniveau
Docenten: Ingrid de Jong | Marjon Kuipers
Deelnameprijs : 395,00
Incompany aanvraag
Met haar armen over elkaar geslagen en een verveelde blik zit zij onderuitgezakt tegenover je. Het kan haar niets schelen, zegt ze. Dat ze volgens jou haar toekomst niet in acht neemt, het misschien wel vergooit. ‘BOEIEND!’ Dat het haar niets kan schelen kan je je echter niet voorstellen. Wist je maar waar die onverschilligheid vandaan komt…

Veel mensen hebben een goede intuïtie en reageren gevoelsmatig op gesprekspartners. Vaak klopt dit gevoel. Voor we de ander bewust kunnen waarnemen, heeft ons onbewuste brein al een snelle scan gemaakt en de situatie beoordeeld op veilig of onveilig. En hoe kun je zien wat er echt speelt? En hoe kun je nu zien wat de ware onderliggende emotie is.
 
‘Lekkende’ emoties
Aan alle gedragingen en uitingen liggen emoties ten grondslag. Volgens Ekman zijn er zeven basisemoties (angst, blijdschap, woede, verdriet, walging, verbazing en minachting) die binnen diverse culturen op dezelfde wijze op het gezicht verschijnen. Emoties zijn altijd in de micro-expressies waar te nemen. Micro-expressies zijn subtiele, snel verschijnende en verdwijnende (0,03 seconde) spierbewegingen in het gezicht. Deze spierbewegingen worden veroorzaakt door een minimale samentrekking van de gezichtsspieren. Ze verschijnen juist daar waar mensen hun op dat moment gevoelde spanning of emotie proberen te onderdrukken. Ze zijn dan ook niet te verbergen of te manipuleren. Dit wordt het "lekken" van de emotie genoemd. Hierbij speelt mee dat ons bewuste denken minimaal een halve seconde achterloopt op ons onbewuste denken. Dat betekent dat wij onbewust al reageren op gebeurtenissen en gedachten voordat we beseffen wat er aan de hand is.
 
Deze training
Emoties zijn een reactie van onze hersenen op een trigger. Hierdoor zijn emoties zichtbaar in het gezicht, gebaren, lichaamshouding en in tonaliteit en daarmee voor een getrainde  profiler niet te verbergen. Deze training biedt een gedegen introductie met de methoden van profiling en helpt je om jouw gesprekspartner te doorgronden. 

Na deze introductiedag kunt u zich inschrijven voor de verdiepende Training Profiling en micro-expressies.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor jeugdhulpverleners die graag meer inzicht willen hebben in hun cliënten. Het is een introductiedag, waarbinnen u kennis maakt met de basisbeginselen die u direct in de praktijk leert toepassen.

Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum aantal deelnemers is 16.Bij minder dan 6 deelnemers gaat de cursus niet door. 

Leerdoelen

Deelnemers:

  • Leren een goede basis te vormen van de verschillende soorten emoties die mensen vertonen.
  • Leren de meest voorkomende basiselementen te herkennen.
  • Krijgen kennis van het stressresponse systeem.
  • Krijgen inzicht in de werking van het brein in relatie tot de verschillende emoties.
  • Krijgen inzicht in de invloed van stress en emoties op eigen gezondheid 

Literatuur

Deelnemers ontvangen een reader bij aanvang

Accreditatie

Deelnemers krijgen een certificaat van deelname van Logavak Opleidingsgroep BV.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.