Familierecht: het juridisch ouderschap, adoptie, minderjarigheid en ouderlijk gezag.


College Familierecht

Hoe werkt het juridisch ouderschap of minderjarigheid en ouderlijk gezag? Mogen ouders bepalen dat hun kind naar een psycholoog moet?

Dinsdag 16 maart komen er een aantal belangrijke onderwerpen langzij tijdens het eerste College Familierecht: het juridisch ouderschap, adoptie, minderjarigheid en ouderlijk gezag. Een begrip van minderjarigheid en ouderlijk gezag is nodig om te kunnen begrijpen wat er precies aan de orde is op het gebied van de kinderbescherming, het jeugdstrafrecht, het onderwijs, de medische behandeling en vluchtelingenvraagstukken.

De collegereeks Jeugdrecht biedt een toegankelijke introductie en opfriskennis over de verschillende juridische regelingen en (rand)voorwaarden voor professionals die geen juridisch-academische opleiding hebben gevolgd, maar wel in de praktijk in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen en met juridische regelgeving te maken krijgen. 

Online Collegereeks Jeugdrecht

Alle rechtsgebieden rondom jeugd uitgelegd en verklaard in acht colleges.

U kunt zich inschrijven voor de gehele collegereeks of voor de losse colleges. Volgt u meerdere losse colleges, dan krijgt u een substantiële korting op de deelnameprijs.

College 1. Familierecht

College 2. Privacy & Beroepsgeheim

College 3. Jeugdhulp en recht

College 4. Jeugdbeschermingsrecht 

College 5. Onderwijsrecht

College 6. Jeugdstrafrecht

College 7. Gezondheidsrecht

College 8. Migratierecht

Op 16 maart om 16.00-18.30 gaan we van start met het eerste online college!

MEER INFORMATIE

Bij de Collegereeks Jeugdrecht zit het boek van Ido Weijers, Jeugdrecht in de praktijk, inbegrepen.

 

Docenten 

Prof. dr. Ido Weijers, mr. Reinier Feiner, mr. Jolanda van Boven,  mr. Carolien de Bruin, mr. Loekie van der Heijden en dr. mr. Carla van Os.

Accreditatie

Voor deelname aan de gehele collegereeks bij het SKJ goedgekeurd voor 20 punten. Voor de losse colleges is accreditatie toegekend voor 2,5 punt per module. 

Voor wie?

Professionals in de jeugdhulp, jeugdbescherming, wijkteams en gemeenten. 


01-03-2021

Nieuwsbrief


Selecteer uw interessegebied: