Waar komt gedrag vandaan?


Van jongs af aan leren mensen om zich sociaal wenselijk te gedragen. Bepaalde emoties, als boosheid en verdriet, worden hierbij vaak onderdrukt. Dit doen volwassenen, maar zien we ook al terug bij jonge kinderen. Als hulpverlener krijg je te maken met mensen die niet voldoende invloed hebben op hun emoties. Of kinderen bij wie sprake is van gedragsproblemen. We zijn gewend om op basis van het gedrag te behandelen. Maar wat zou er gebeuren als we kijken waar dit gedrag vandaan komt?

Onze huidige maatschappij staat bol van de stress. Stress is een trigger, emoties zijn de respons. Een ervaren profiler heeft geleerd emoties op basis van diverse kanalen te herkennen, waaronder iemands gezicht, houding, stem etc. Hoe meer stress iemand heeft, hoe meer er voor een ervaren profiler te zien is. Dit kan je helpen om jouw hulpverlening verder en beter vorm te geven.

Meer weten over stress en profiling?  

Kijk voor meer informatie op: https://www.logavak.nl/aanbod/13/277/introductiecursus-profiling-jeugdhulpverleners & https://www.logavak.nl/aanbod/6/270/1446/bijtkleuters-en-pestpeuters


15-04-2020

Nieuwsbrief


Selecteer uw interessegebied: