Ontmoet onze trainers op de NOT 2019!


NOTVan 22 t/m 26 januari 2019 vindt de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats. Logavak en Uitgeverij SWP nodigen u van harte uit om gratis deel te nemen aan de NOT en een kijkje te nemen op onze stand.

Op de stand vindt u een deel van onze op onderwijs gerichte boeken, diverse brochures en maakt u kennis met de cursuscoördinatoren van Logavak en natuurlijk met onze trainers. Heeft u vragen over een training of bent u gewoon benieuwd naar ons aanbod, bezoek ons op de stand! Wanneer u welke trainers en auteurs u kunt ontmoeten vindt u hieronder:

Dinsdag 22 januari:

Vanaf 10.30 uur zijn Harrie Ozinga en Suzanne Wardenaar te vinden bij de stand. Samen schreven zij het boek Aan de slag met W&T-onderwijsSuzanne Wardenaar schreef daarnaast de boeken:

Van 12.00 - 14.00 uur ontmoet u bij de stand Marien LokerseMarien is auteur van het boek Ga d'r maar uit en biedt de volgende trainingen aan via Logavak:

Wie ben jij? - scrabble: dat speel je tussen 13.30 uur en 15.30 uur met dr. Ben Baarda. Hij is docent van de Logavak training Creatief communiceren met kinderen. Tijdens deze training maak je kennis met verschillende creatieve communicatietechnieken en leer je hoe je aan kunt sluiten bij de belevingswereld van kinderen. 

Om 14.30 uur maakt u kennis met Lianne van Lith, MfN Registermediator/Familiemediator, trainer en auteur. Lianne houdt zich bezig met alles rondom (echt)scheidingen en ontwikkelde eind 2017 de DEES-methodiek. Heeft u te maken met ouders in een vechtscheiding waar de kinderen de dupe van worden? En wilt u deze ouders helpen uit hun partnerrol te stappen en de ouderrol weer te gaan vervullen? Volg dan de training! 

Ook is Lianne medeontwikkelaar van de Gelukskapitein? Want zou het niet mooi zijn om op de basisschool al aandacht te besteden aan de omgang met vervelende situaties en emoties? De Gelukskapitein is de naam van een nieuwe methodiek voor leerkrachten, leerlingen én hun ouders om op een positieve manier om te gaan met ‘gedoe’. De methodiek maakt gebruik van het Stuurkompas: een op maat gesneden praktische tool die zorgt voor het verankeren van competenties om zelf te kunnen varen bij gedoe. Vragen over deze nieuwe methodiek aan de ontwikkelaars? Kom op dinsdag 22 januari of op donderdag 24 januari naar onze stand en vraag het de ontwikkelaars! (Uiteraard zijn we ook op andere momenten beschikbaar voor vragen).

Woensdag 23 januari:

Op woensdagochtend tussen 10.30 uur en 12.30 uur ontmoet u Berendineke Steenbergen, co-auteur van het Handboek weerbaarheid: van theorie naar toepassing. Daarbij biedt zij een training aan via Logavak, namelijk: Weerbaarheidstraining door Forsvar | Direct toepasbaar in uw praktijk. Eerst even kijken of het iets voor u is? Dan kunt u ook eerst de losse introductiedag volgen.

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur maakt u kennis met Frank van der Heijden en Peter Willemze. Frank van der Heijden is een ervaren (team)trainer, coach en mediator die via Logavak de Training Conflicten in teams verzorgt. In deze training krijgt u handvatten om teams te ondersteunen in teamontwikkeling. Meer weten? Vraag het Frank!

Peter Willemze is sinds 2007 werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hij is onder andere opgeleid als mediator en als bijzondere curator in Jeugdzaken. Samen met collega Natascha Oremus verzorgt hij de trainingen:

Woensdagavond vergezelt Saskia Verhaeren ons bij de stand van 18.30 uur tot 20.30 uur. Meer dan 20 jaar heeft Saskia Verhaeren met hart en ziel gewerkt in het onderwijs. Ze zag dat kinderen en volwassenen vastliepen op verschillende fronten in hun ontwikkeling. Hoe kunnen we dit helpen voorkomen? Hoe kunnen we het zelfvertrouwen van leerlingen bevorderen? En hoe helpen we leerlingen met meer begrip op te brengen voor de ander? Een groeimindset kan hen hierbij helpen! Leer hoe jij de groeimindset van leerlingen laat opbloeien in de Logavak-opleiding Brein bewust op weg met groeimindset van docent Saskia Verhaeren. 

Donderdag 24 januari:

Harriëtte van Luijken (MfN mediator en opleider) en Marlies Heinink (MfN mediator en conflictbegeleider), mede-onwikkelaars van de methodiek Gelukskapitein, zullen de nieuwe methodiek op donderdag 24 januari 2019 tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij onze stand introduceren.

Vrijdag 25 januari:

Heeft u te maken met gestresste leerlingen? Daar kan Marjon Kuipers u tussen 10.00 uur en 12.00 uur alles over vertellen. Marjon is co-auteur van het boek Plan B en is gespecialiseerd in autisme en de omgang met stress. Voor Logavak schreef zij de training Bijtkleuters en pestpeuters: omgaan met stress bij het jonge kind.

Zaterdag 26 januari:

Op de laatste dag van de NOT vindt u tussen 12.30 uur en 14.30 uur bij onze stand Dirk van der Wulp. Dirk is auteur van het boek Motiveren is te leren en trainer van de gelijknamige training. Want hoe help je leerlingen hun motivatie (terug) te vinden? Op basis van 38 jaar ervaring in onderwijs en leerlingbegeleiding en 15 jaren bestudering van de wetenschappelijke literatuur over motivatie heeft hij antwoorden op deze vraag.

Ook ontmoet u op 26 januari Marieke MartensZij verzorgt samen met Logavak de training Ruimte voor jongens. Jongens zijn vaker luidruchtig, bewegelijk en uitdagend en dat kan door leraren en pedagogisch medewerkers al snel als storend en vervelend worden ervaren. Jongensgedrag wordt dan ook vaak gecorrigeerd en afgekeurd. In Ruimte voor jongens is aandacht voor dit aspect en wordt behandeld hoe je op een positieve manier om kunt gaan met 'jongensgedrag'.

Gratis inschrijven

Ben je enthousiast geworden en wil je de NOT echt niet missen? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor een gratis toegangskaart! We zien je graag terug op de stand.


08-01-2019

Nieuwsbrief


Selecteer uw interessegebied: