Rob van Asperen

Rob van Asperen (1950) heeft na zijn studie in eerste instantie een aantal jaren gewerkt als computerprogrammeur voordat hij na een wereldreis met zijn vrouw besloot om het roer om te gooien en een opleiding voor maatschappelijk werker te gaan volgen. Hij heeft daarna in verschillende sectoren van de hulpverlening gewerkt, zoals in de opvang voor mishandelde vrouwen en binnen het vluchtelingenwerk als coördinator van diverse opvangcentra voor Vietnamese Bootvluchtelingen.

Na het volgen van de VO opleiding Gezinstherapie en het behalen van een eerste graads lesbevoegdheid vond hij zijn echte passie in het werken binnen de kinderbescherming, waar hij in totaal ruim 25 jaar als gezinsvoogd werkzaam is geweest en in 1995 één van de medeoprichters was van de BMJ, de belangenvereniging van jeugdzorgmedewerkers. 

Naast dit uitvoerende werk is hij ook ruim 10 jaar als docent, supervisor en coach werkzaam geweest bij binnen het HBO onderwijs en heeft hij regelmatig inservice-trainingen binnen jeugdzorginstellingen verzorgd en. Verder heeft hij als supervisor en coach een ruime ervaring in het begeleiden van studenten en professionals. 

Sinds enkele jaren maakt hij deel uit van de klachtencommissie van Bureau Jeugdzorg Haaglanden en Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland. Hij is auteur van het boek van het recent verschenen boek: Jeugdbeschermer: een vak apart -dilemma's uit de dagelijkse praktijk van een gezinsvoogd-