Berendineke Steenbergen

Drs Berendineke studeerde Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en geeft sinds 1999 weerbaarheidstrainingen aan verschillende doelgroepen. Zij combineert een eigen bedrijf met een betaalde baan.

Van 2001 tot 2007 werkte ze bij NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) waar zij verantwoordelijk was voor de methodiekontwikkeling en kwaliteitscontrole op diverse weerbaarheidsprogramma’s en opleidingen tot trainer. Daarna was ze werkzaam als manager bij het Nederlands JeugdInstituut en bij de Hogeschool Utrecht waar ze het post-hbo aanbod van het Instituut Social Work onder haar hoede had.
Berendinekes missie is om de beschikbare kennis rondom psychofysieke weerbaarheid te delen met professionals. In het verleden was zij voorzitter van de Beroepsvereniging Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging. Zij is initiatiefnemer en ontwikkelaar van de post-hbo opleiding tot weerbaarheidstrainer in Utrecht. Tevens is ze bestuurslid van de Stichting Kenniskring Weerbaarheid en samen met Betty-Ann Blommers de kartrekker van het landelijk platform Marietje Kessels Projecten.

Aankomende cursussen van Berendineke Steenbergen

Titel Aanvang Locatie
Forsvar: vier pijlers om weerbaarheid te vergroten (introductiedag) 08 november 2018 Logavak - Utrecht
Forsvar: pijlers om weerbaarheid te vergroten in de praktijk (4 dagen) 29 november 2018 Logavak - Utrecht
Forsvar: vier pijlers om weerbaarheid te vergroten (introductiedag) 10 december 2018 Logavak - Utrecht
Forsvar: pijlers om weerbaarheid te vergroten in de praktijk (4 dagen) 23 januari 2019 Logavak - Utrecht
Forsvar: vier pijlers om weerbaarheid te vergroten (introductiedag) 06 maart 2019 Logavak - Utrecht
Forsvar: pijlers om weerbaarheid te vergroten in de praktijk (4 dagen) 10 april 2019 Logavak - Utrecht