Webinar: Effectief communiceren als pedagogisch medewerker

Cursusduur: 1 ochtend dagdeel
Studiebelasting: 0,5 uur lezen
Docenten: Pauline van Aken
Deelnameprijs : 195,00
Incompany aanvraag
Optimaal online in dialoog en verbinding

Het is als pedagogisch medewerkers tijdens de coronacrisis niet makkelijk om in contact te komen met de ouders. Voor de ingang van school, de kinderopvang of BSO worden de kinderen afgezet, ouders mogen niet meer mee naar binnen. Maar juist nu zijn contactmomenten een must voor de verbinding. Daarom is de investering in optimale verbinding zo belangrijk. Maar hoe ga je online écht met elkaar in gesprek? En wat is er nodig om als pedagogisch medewerker de verbinding te maken met de ouder?
 
Met presentatie-goeroe en communicatiedeskundige Pauline van Aken ervaar je, in een interactieve setting, meteen vanaf het eerste moment resultaat. Geen trucs, maar zeer praktische tools en handvatten om jouw eigen grenzen te bewaken en tegelijkertijd effectief te communiceren naar alle betrokkenen. Hierbij is aandacht voor zowel verbale als non-verbale communicatie. Hoe zorg je voor een consistente en overtuigende boodschap, waarbij je uitstraalt wat je zegt? En hoe leer je om gelijkwaardig te communiceren, maar toch regie te nemen als pedagogische professional?
 
Deze interactieve online training bestaat tevens uit flink wat oefeningen, waarbij je feedback krijgt op wat je doet. We werken in deze training met kleine groepjes, waardoor iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt en het geleerde direct in de praktijk weet te brengen. 

Voor meer inspiratie over wie Pauline van Aken is en wat zij doet:  Interview Pauline van Aken in KIDDO 1 2021

Programma


  9.15   -  9.30 uur

Inloop

  9.30  - 10.30 uur

Start interactieve training,
alles in kaart zetten & uitleg methoden

 10.30 - 10.45 uur

Pauze

 10.45 - 11.45 uur

Gebruik van methoden & opgedane inzichten

 11.45 - 12.00 uur

Evaluatie en afsluiting

Doelgroep

Professionals werkzaam als pedagogisch medewerkers waaronder op de kinderopvang, basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en jeugdzorginstellingen.  

Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers per webinar.

Leerdoelen

Te behalen competenties:

  •        Bewustwording van communicatievaardigheden en leerdoelen
  •        Inzicht in verschillende methoden en passende communicatiestijlen
  •        Persoonlijke vaardigheden vergroten en ervaren door te doen
  •        Ontwikkeling voelen geeft moed en zelfvertrouwen
  •        Ontwikkeling van online gespreksvaardigheden
  •        Effectiever communiceren door bewustwording van ontvanger
  •        Leer je zintuigen aanzetten

Literatuur

Literatuurstudie vooraf van pdf Present Yourself with Power: hoofdstuk 4, deel 4.5 over Adem plus de online tijd bij elkaar opgeteld…

Na afloop van het webinar en na invulling van de Evaluatie krijg je als cadeau het E-boek: Present Yourself with Power.

Accreditatie

Deelnemers krijgen een certificaat van deelname van Logavak Opleidingsgroep BV.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Pauline van Aken is communicatiedeskundige, expert op het gebied van media/presentatie en presentator, spreker/gespreksleider.
Pauline heeft inmiddels vijf boeken op haar naam staan en het Durf, Leer en Presenteerspel en presentatie Apps ontwikkeld.
Pauline is in 1992 afgestudeerd aan de opleiding logopedie/akoepedie. Sindsdien geeft ze communicatie-, presentatie-, interview- en mediatrainingen aan o.a. radio- en tv-presentatoren, leidinggevenden, advocaten, politici, woordvoerders en ondernemers. Daarbij wordt Pauline als spreker en gespreksleider regelmatig gevraagd om medewerkers en leidinggevenden binnen het bedrijfsleven te inspireren op het gebied van: Communicatie, Presentatie, Leiderschap en Persoonlijke ontwikkeling.

Pauline heeft diverse televisieprogramma's op haar naam staan, zoals AT5 nieuws, SBS6 Hart van Nederland, Actie Nieuws, Start op 6, en het Vakantie Journaal. Daarnaast is zij 25 jaar achtereenvolgend de stem geweest van Nickelodeon. Bedrijvenwaar Pauline van Aken voor spreekt en traint zijn o.a.: Rabobank, ING, Casio, Oracle, Nationale Postcode Loterij, Microsoft, Björn Borg, Tommy Hilfiger, Zwitserleven, Rijkswaterstaat en de Universiteit Wageningen.
Ze trainde/traint voor zenders als Avro, RTL4, Yorin, SBS Veronica, MTV, Radio 538, Slam FM, Noordzee FM en Qmusic.
 
Paulines missie: mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen.