College Privacy & Beroepsgeheim ONLINE

Cursusduur: 2,5 uur, 16.00-18.30 uur
Niveau: HBO werk- en denkniveau
Docenten: mr. Jolanda van Boven
Deelnameprijs : 195,00
Deze cursus is onderdeel van de leergang Collegereeks Jeugdrecht ONLINE.
Doel van dit college is dat de cursist inzicht krijgt in de regels van privacy en beroepsgeheim in het jeugdrecht. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn: Voor wie geldt het medisch beroepsgeheim, en wat houdt dat eigenlijk in? Waar heb ik als medewerker van Veilig Thuis rekening mee te houden? Moet ik informatie geven aan de Raad voor de Kinderbescherming als ze me dat vragen? Op welke informatie heeft de gezinsvoogd recht?

Na het volgen van de cursus kan de cursist situaties in de eigen praktijk beter plaatsen en inschatten, en heeft hij of zij een beeld niet alleen over de eigen positie in de wereld van privacy en beroepsgeheim, maar ook over de positie van een gesprekspartner van een andere organisatie.

Programma

Elk online college duurt 2,5 uur.
Aanvang: 16.00 uur
Einde college: 18.30 uur

Doelgroep

Professionals in de jeugdhulp, jeugdbescherming, wijkteams en gemeenten 

Leerdoelen

Na het volgen van de collegereeks bent u op de hoogte van alle juridische basisinformatie die voor uw werkveld relevant is. 

Accreditatie

Bij 100% aanwezigheid ontvangt u een certificaat van de Logavak Opleidingsgroep ‘Collegereeks Jeugdrecht’. Daarnaast is accreditatie voor deelname aan de gehele collegereeks bij het SKJ goedgekeurd voor 20 punten (onder ID nummer SKJ205329). Voor de losse modules is accreditatie toegekend (onder hetzelfde ID nummer) voor 2,5 punt per module.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.

Aanbod

Aanvang Locatie
Er is momenteel geen aanbod voor dit onderwerp.