Workshop Conflictgedrag

Cursusduur: 1 - 4 uur
Niveau: Vanaf mbo-niveau
Incompany aanvraag
Hoe iemand zich gedraagt in conflictsituaties, wordt door verschillende elementen bepaald. Vaak zijn we ons niet volledig bewust van wat ons conflictgedrag veroorzaakt. (De Conflictloods)

Vluchten, vechten of bevriezen; de bekende driedeling van overlevingsreacties hoe wij ons in stressvolle situaties gedragen. Ons conflictgedrag is ook in te delen en heeft vier doelen:
  1. het conflict de-escaleren
  2. het conflict actief wissen
  3. het conflict passief negeren
  4. het conflict escaleren.
Medling heeft een verdeling ontwikkeld met twaalf soorten conflictgedrag. Wanneer we weten welk gedrag er is, dat we een keuze hebben en wat het beste aansluit bij ons doel, vergroten we onze kansen om ons doel te bereiken. Hiermee voorkomt u onnodige escalaties, tijdverlies, inkomstenderving en zelfs ziekteverzuim.
 
In de dagelijkse praktijk zijn wij ons echter niet altijd bewust van ons gedrag en laten wij ons, vooral in conflictsituaties, sturen door onze emoties. Daarmee lijkt conflictgedrag, evenals onze drie primaire overlevingsreacties, voort te komen uit ons onbewuste.

Deze workshop geeft inzicht in de twaalf soorten conflictgedrag en de gevolgen daarvan. Tevens leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden bewust bepaalde gedragingen te kiezen en krijgt u zicht op de doelstellingen van de verschillende gedragingen.

LET OP! Workshops worden alleen incompany aangeboden. Voor een actuele prijs kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen door op de incompany button te klikken.

Deze workshop is ook beschikbaar als eendaagse training

Meer informatie over conflicten en conflictloodsing vindt u op www.conflictloods.nl.

Programma

De workshop kan duren van 1 uur tot maximaal een dagdeel (4 uur). Naar aanleiding van uw wensen wordt de workshop vorm gegeven. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend een offerte aanvraag doen.

Doelgroep

Professionals (vanaf Mbo-niveau) die te maken hebben met conflicten en/of geïnteresseerd zijn in de wereld van conflicten. Tijdens de workshop wordt gewerkt vanuit het theoretisch kader met een vertaling naar de praktijk.

Deze workshop leent zich uitstekend als incompany aanbod, bijvoorbeeld aan een team waar actuele conflicten spelen. Tevens is de workshop geschikt als (deel)sessie bij diverse congressen/symposia.

Leerdoelen

Na de workshop heeft de deelnemer:

  • Kennis van de twaalf soorten conflictgedrag. 
  • Zicht op de doelstellingen van de verschillendegedragingen. 

Accreditatie

Deelnemers krijgen een bewijs van deelname van Logavak Opleidingsgroep BV

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Bij de deelnameprijs zijn handouts, koffie/thee en een lunch inbegrepen.