Masterclass D. Hughes, Healing relational trauma with attachment-focused interventions DDP

Cursusduur: 1 dag
Deelnameprijs : 275,00
De focus van deze masterclass is om de impact van relationeel trauma op jonge mensen te begrijpen en om vervolgens de therapeutische relatie te benutten - zeer beïnvloed door bevindingen van gehechtheid en intersubjectiviteit – En om de bereidheid en het vermogen te ontwikkelen om de volwassenen te vertrouwen die nu voor hen zorgen . Therapeutische principes - met zowel individuele als gezinsinterventies - zullen worden beschreven en gedemonstreerd met video ('s) van behandelingssessies.

Over Dan Hughes 
Dan Hughes, Ph.D. is een klinisch psycholoog in South Portland, Maine. Hij ontwikkelde Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP); soms ook Attachment Focused Family Therapy of hechtingsgerichte gezinstherapie genoemd. Het is een behandeling van kinderen die misbruik en verwaarlozing hebben ervaren en die aanhoudende problemen tonen met betrekking tot gehechtheid en trauma. Deze behandeling vindt plaats in een gezinssituatie en het behandelingsmodel is uitgebreid tot een algemeen model voor gezinsbehandeling. Hij heeft meer dan 40 jaar besteed aan het helpen van kinderen en jongeren om hun volledige potentieel te bereiken en om opnieuw contact te maken met anderen in hun leven. DDP is in de afgelopen tien jaar in het Verenigd Koninkrijk en de VS uitgegroeid tot een van de meest ingezette behandelingen bij adoptie en pleegzorg. 

Voertaal is Engels 

Meer informatie over het onderwerp kunt u vinden op de webite: www.ddonetwork.org

Programma

De dag begint om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur met een inloop vanaf 09.00 uur. Om 12.30 uur is er een uur lunchpauze. Tussendoor zijn er twee koffiepauzes.

Doelgroep

Behandelaars, psychologen, psychotherapeuten, therapeuten en andere professionals werkzaam in de (jeugd) hulpverlening die te maken hebben met trauma en hechting. Voor maatschappelijk werkers en docenten kan het ook interessant zijn.

Leerdoelen

Deelnemers krijgen inzicht in:

  • De impact van trauma op de emotionele, sociale, cognitieve en neuropsychologische ontwikkeling van een kind;
  • Hechtingspatronen die deze kinderen hebben met hun verzorgers;
  • Interventies voor therapeuten en verzorgers, die gebaseerd zijn op onze kennis over hechting, intersubjectiviteit en trauma.
  • Interventies - zowel in therapie als thuis - die gebaseerd zijn op deze elementen.

Literatuur

Het is niet nodig om u vooraf in te lezen, maar mocht u graag beter voorbereid zijn en u toch willen inleven, dan kunt u denken aan de volgende boeken:

  • Brain-based parenting, by Daniel Hughes and Jonathan Baylin.    
  • The neurobiology of attachment-focused therapy, by Jonathan Baylin and Daniel Hughes 
  • Dyadic Developmental Psychotherapy: Healing Relational Trauma with Attachment-Focused Interventions for children and families, by Daniel Hughes, Kim Golding, & Julie Hudson.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.

Aanbod

Aanvang Locatie
Er is momenteel geen aanbod voor dit onderwerp.