College Familierecht

Eerst volgende moment: 29 september 2020
Cursusduur: 2,5 uur
Niveau: HBO werk- en denkniveau
Deelnameprijs : 285,00
Deze cursus is onderdeel van de leergang Collegereeks Jeugdrecht.
Aanbod
Dit college behandelt enkele belangrijke onderwerpen van het familierecht: het juridisch ouderschap, adoptie, minderjarigheid en ouderlijk gezag. Deze onderwerpen zijn onmisbaar voor een goed begrip van hetgeen in de daaropvolgende colleges aan de orde komt. Zo is begrip van minderjarigheid en ouderlijk gezag nodig om te kunnen begrijpen wat er precies aan de orde is op het gebied van de kinderbescherming, het jeugdstrafrecht, het onderwijs, de medische behandeling en vluchtelingenvraagstukken. Hier worden ook recente, ingrijpende veranderingen op het gebied het familierecht behandeld. Het doel van dit college is de professional inzicht te geven in de familierechtelijke verhoudingen die de mogelijkheden en grenzen van het werk bepalen.

Programma

Elk college duurt 2,5 uur. Inloop: 15.30 uurAanvang: 16.00 uurEinde college: 18.30 uurSoep/broodjes/salades tot 19.00 uur

Doelgroep

Professionals in de jeugdhulp, jeugdbescherming, wijkteams en gemeenten 

Accreditatie

Voor de losse colleges is geen accreditatie aangevraagd. Bij 100% aanwezigheid voor de gehele Collegereeks Jeugdrecht ontvangt u een certificaat van de Logavak Opleidingsgroep. 

Daarnaast wordt voor de collegereeks accreditatie aangevraagd bij het SKJ. Het is ook mogelijk om losse modulen te volgen; hierbij is geen sprake van accreditatie. 

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.

Aanbod

Aanvang Locatie
29-09-2020 Logavak - Amsterdam Inschrijven Meer informatie