Webinar: Voice Dialogue in de GGZ

Cursusduur: 2 uur
Niveau: HBO/WO werk- en denk niveau
Docenten: Henriëtte Deckers | Robert Stamboliev
Deelnameprijs : 139,00
Incompany aanvraag
Voice Dialogue is een methode om mensen te begeleiden bij en inzicht te geven in de rol van hun subpersoonlijkheden in hun leven en dagelijks functioneren. Deze methode wordt vooral door coaches toegepast. Ook in de GGZ-praktijk is het echter een waardevolle aanvulling op andere methodieken en tevens zeer geschikt om met cliënten, zonder een diagnose te stellen, in kaart te brengen hoe zij functioneren en hoe zij dit eventueel ook anders kunnen doen. Deze methode biedt bijv. handvatten bij burn-out, verslaving, stemmen horen, SOLK,  depressie, trauma, etc.
 
Op open, nieuwsgierige wijze gaat de ‘facilitator’ in gesprek met de subpersoonlijkheden, zodat die voelen dat ze gezien, gehoord, erkend worden. Alle subpersoonlijkheden mogen er zijn. Vervolgens bepaalt de cliënt in de ‘bewuste ego-positie’, de positie waarin de subpersoonlijkheden gevoeld worden en er de mogelijkheid is om ze van een afstandje te bekijken, hoe hij of zij hier mee om wil gaan.
 
Tijdens het webinar krijgt u na een korte inleiding, uitleg over de methode en een demonstratie hiervan, de gelegenheid zelf kennis te maken met een aantal van uw subpersoonlijkheden, terwijl u thuis achter uw pc of laptop zit. Vervolgens krijgt u meer informatie over de toepassingsmogelijkheden in de GGZ en is er uiteraard gelegenheid tot het
stellen van vragen.
 
Omdat u ook zelf de methode gaat ervaren wordt aanbevolen de webinar in een ruimte te volgen waarin u rustig kunt zitten en niet gestoord wordt.

Gratis bij deelname:
In gesprek met het kaasmonster; Voice Dialogue in de ggz (zie ook onder het kopje 'Literatuur').

Programma

16.00u Virtuele inloop

16.30u Korte introductie van de sprekers
 
16.35u Kennismaking met de Voice Dialogue
U krijgt uitleg over de theorie en een live-sessie als voorbeeld. Daarna worden er ervaringsgerichte oefening met iedereen gedaan en is er tot slot-uitwisseling in break-out rooms.
 
17.25u Ruimte voor het stellen van vragen
 
17.35u Pauze
 
17.45u Toepassing Voice Dialogue in de GGZ
In dit deel van het webinar wordt verdere uitleg gegeven over de toepassingsmogelijkheden van Voice Dialogue in de GGZ. Aan de hand van een illustratief voorbeeld wordt u meer inzicht gegeven. Ook wordt u geïnformeerd over de tegenindicaties
 
18.15u Ruimte voor vragen
 
18.30u Einde

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor (gz) psychologen, therapeuten, psychiaters, therapeutisch werkende coaches maar ook ervaringsdeskundigen en alle andere vaardige begeleiders, die graag hun arsenaal aan therapeutische vaardigheden willen uitbreiden. 

Leerdoelen

Doel van het webinar:
Kennismaking met de Voice Dialogue en inzicht krijgen in hoe het in de GGZ kan worden toegepast.

Leerdoelen:
1. U heeft inzicht in wat de methode Voice Dialogue inhoudt en heeft dit ook kort kunnen ervaren
2. U heeft informatie over en inzicht in de toepassingsmogelijkheden van Voice Dialogue in de GGZ

Literatuur

Gratis bij deelname:
Deelnemers ontvangen gratis een exemplaar van het bijbehorende boek (ter waarde van € 34,00):
In gesprek met het kaasmonster; Voice Dialogue in de ggz. (1e druk 2021) Amsterdam: Uitgeverij SWP.
Geschreven door Robert Stamboliev, Anita Roelands, Gert Haringsma en Henriëtte Deckers.
Het boek wordt per post toegestuurd.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.