De Kinderopvangcoach

Aanvangsdatum: 05 april 2017
Locatie: Amsterdam
Data: 05 april 2017 / 17 mei 2017 / 07 juni 2017 / 28 juni 2017 / 13 september 2017 / 11 oktober 2017
Cursusduur: 6 dagen van 9.30 – 16.30 uur
Studiebelasting: Iedere bijeenkomst vereist ongeveer 6 tot 8 uur voorbereiding.
Niveau: HBO werk- en denkniveau
Docenten: Wilmie Colbers
Deelnameprijs: 1.590,00
Inschrijven Incompany aanvraag
Contact over deze cursus
De opleiding Kinderopvangcoach leidt je op tot coach voor de kinderopvangbranche.  Dat is in de lijn van het Akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang zoals afgesproken door het ministerie van SZW, BOinK, de Brancheorganisatie Kinderopvang, CNV Zorg en Welzijn, FNV Zorg en Welzijn en MOgroep.

Wil jij bijdragen aan verdere professionalisering en goed voorbereid aan de slag gaan als coach? De benodigde kennis, vaardigheden en uiteraard jouw basishouding komen aan bod in deze gedegen zesdaagse opleiding.

Hoe bepaal je je positie ten opzichte van de collega’s die je coacht?
Door zorg te dragen voor de coachrelatie die je aangaat en jouw aandeel goed onder de loep te nemen, bereik je het beste resultaat. Jouw betrokkenheid kan het verschil maken. Je leert hoe je intellectueel stimulerend beschikbaar bent en hoe je mensen motiveert. Daarnaast krijg je zicht op hoe jij als teamcoach je team kunt empoweren. Met als doel samen het verschil te maken voor kinderen, ouders en collega’s.

In de dagelijkse praktijk van een kinderopvangcoach kom je vele uitdagingen tegen. Tijdens de opleiding reflecteer je met elkaar op hoe je handelt, denkt en voelt in uitdagende situaties en hoe je elkaar kunt coachen daarbij. Deze ervaring neem je mee naar je werk.

De opleiding is opgebouwd uit kennisoverdracht, ervaringsoefeningen, rollenspelen en groepsdiscussies. Na iedere opleidingsdag ga je aan de slag met een opdracht op de werkvloer. Een verslag daarvan mail je door aan de trainer. Dit geeft input voor de volgende opleidingsdag. Je maakt je eigen ontwikkelingsverhaal tijdens deze opleiding, waarvan je op de laatste dag een presentatie geeft.

Programma

De opleiding bestaat uit 6 dagen met de volgende thema's:
Dag 1: Jijzelf als coach
Dag 2: Ik en jij
Dag 3: Jijzelf in het team
Dag 4: Jij als pedagogisch coach
Dag 5: Jouw power en jouw intuïtie
Dag 6: De coach als flexibele, warme alleskunner

Iedere opleidingsdag start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.
Het volledige programma vindt u hier.

Doelgroep

 De opleiding ‘de Kinderopvangcoach’ is bedoeld voor ervaren pedagogisch medewerkers in de kinderopvang die zich verder willen ontwikkelen en die een passie hebben om te willen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van kinderopvang.


Vooropleiding

Minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding, HBO werk- en denkniveau.

Leerdoelen

Na het afronden van de opleiding is de pedagogisch medewerker uitgegroeid tot Kinderopvangcoach. Dit betekent dat hij of zij een houding als coach heeft ontwikkeld, kennis heeft  opgedaan van verschillende coachingsmethodieken en – instrumenten en dat hij of zij vaardigheden heeft ontwikkeld om pedagogisch medewerkers te coachen. Hij of zij voelt zich steviger  in het omgaan met de uitdagingen tijdens het coachen en is in staat om een presentatie te geven om te inspireren en motiveren.

Literatuur

Bij deze opleiding wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide reader, welke bij de opleidingsprijs is inbegrepen.

De deelnemers worden verzocht één boek aan te schaffen van de literatuurlijst. Dit wordt tijdens de eerste bijeenkomst besproken.

Accreditatie

Deelnemers krijgen een certificaat/diploma  van de Kinderopvangschool, onderdeel  van de Logavak Opleidingsgroep BV.

Voorwaarden

Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van Logavak Opleidingsgroep BV van toepassing.


Aanvullend

Bij de deelnameprijs zijn koffie/thee en lunches inbegrepen.

Aanbod

Aanvang Locatie
05-04-2017 Amsterdam Inschrijven Meer informatie
07-09-2017 Logavak - Utrecht Inschrijven Meer informatie